2022 var præget af uro og negative afkast

29. March 2023

AP Pension udmærker sig på det bæredygtige marked

2022 var på mange måder et turbulent år, der bød på nedture på de finansielle markeder. Året blev præget af uro og negative afkast, og mange eksperter oplevede 2022 som det mest udfordrende investeringsmæssige år siden finanskrisen. Dette afspejlede sig desværre også i pensionsmarkedet.

Selvom 2022 blev et vanskeligt investeringsår, og alle de kommercielle pensionsselskaber var mærket heraf, viser en gennemgang af de kommercielle pensionsselskabers afkast, at AP Pension udmærkede sig særligt på de bæredygtige investeringer, hvor de klarede sig bedst i markedet.

Samtidig er det som pensionskunde vigtigt at huske på, at afkastene svinger fra år til år, og det er sjældent afkastet i et enkelt år, der er afgørende for, hvor stor vores kunders pensionsopsparing ender med at blive, da pensionsopsparing er en langsigtet investering. AP Pension har historisk set over de sidste 7 år leveret de bedste afkast sammenholdt med deres konkurrenter, når kunder med en middel risiko med 15 år til pension sammenlignes. Det er glædeligt for vores kunder, at AP Pension set over en længere periode har udmærket sig i markedet, da det er igennem den langsigtede værdiskabelse, at vi for alvor kan gøre en forskel for vores kunders pensionsopsparing.

Pensionsafkast i 2022 - 3, 5, og 7 år

graf om afkast

Afkastmarkederne går en mere positiv tid i møde i 2023

Starten af 2023 har været god. Afkastene er på vej op igen, og de fald, vi oplevede sidste år, er ved at udligne sig. Dette sammenholdt med, at vores samarbejdspartnere AP Pension leverer et samlet stærkt værditilbud til vores kunder, gør, at vi snart går ud af første kvartal med en optimisme for resten af året, hvor vi fortsat forventer positive afkast.

Vi tror på, at 2023 fortsat vil være præget af et volatilt aktiemarked. De gode tider fra 2009 til 2021, hvor man bare kunne læne sig tilbage i sine ETF’er og Large Cap aktier og score 2-cifrede årlige afkast, er forbi. Vi mener generelt, at Large Cap aktier stadig er dyrt prisfastsatte herunder især amerikanske aktier. Vi ser kun lave encifrede årlige afkast i den del af markedet de kommende mange år. Til gengæld mener vi stadig, at der er lommer af markedet, der tilbyder store afkastmuligheder. Især indenfor små og mellemstore aktier som er blevet overset og fravalgt de sidste 10 år på grund af det store flow til passive fonde, der primært investerer i Large Cap aktier. Det betyder, at aktiv forvaltning vil blive langt mere afgørende i årene, der kommer, herunder evnen til at finde de enkelte stærke aktiecases, som vil skille sig ud. Stockpicking af enkeltaktier bliver afgørende for at opnå høje afkast fremover. Alternativt kan man stadig investere bredt. Men i så fald bør man have lave afkastforventninger.

Skal vi give dig et uforpligtende tilbud?

Udfyld formularen, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder.

Overvejer du at blive kunde?

Kontakt vores rådgivere for en uforpligtende snak om pension.

Ring 89 93 41 00
Skriv til [email protected]

Lars Bartholomæussen

Læs nogle af vores andre nyheder