Hvordan vil situationen se ud, hvis en medarbejder mister sin erhvervsevne?

20. February 2024

Har I som virksomhed aktivt forholdt jer til både virksomhedens og medarbejderens økonomiske situation, hvis uheldet er ude, og en medarbejder mister sin erhvervsevne?

En ulykke eller sygdom kan ramme os alle, hvorfor I bør sikre jeres virksomhed og medarbejdere i tilfældet heraf. Gennem en firmapensionsordning via NORTH sikrer I både jeres virksomhed og jeres medarbejdere, hvis uheldet er ude. Forsikringsdækningerne hjælper, hvis jeres medarbejdere oplever problemer med helbredet i større eller mindre grad. Dette skaber en ekstra tryghed i hverdagen både for virksomheden og medarbejderen.

Medarbejderne er jeres vigtigste ressourcer 
En virksomheds vigtigste ressource er dens medarbejdere. Det er derfor vigtigt, at de ved, at der er hjælp at hente, hvis de skulle komme galt af sted. Igennem en firmapensionsordning kan I tilbyde jeres medarbejdere en skræddersyet pensionsløsning, der er tilpasset den enkelte medarbejders behov. Herved er I med til at bane vejen for et trygt og økonomisk sikkert liv, hvor jeres medarbejdere er godt forsikret i tilfælde af ulykke og sygdom.

At tilbyde en pensionsordning til jeres medarbejdere drejer sig ikke kun om, at de kan spare op til en tryg alderdom. Det er lige så vigtigt, at jeres ansatte og deres familier er godt forsikrede, så de kan opretholde en god økonomi, hvis de skulle blive syge eller komme ud for en ulykke.

En sikring af jeres medarbejdere og deres familier
For langt de fleste af jeres medarbejdere er deres løn og hermed månedlige indtægtsgrundlag en forudsætning for, at budgettet kan hænge sammen, og de derfor kan betale for deres økonomiske forpligtelser. Uden den sædvanlige månedlige indtægt vil det for de fleste af jeres medarbejdere være svært at få deres økonomi til at hænge sammen. Det kan være svært at fortsætte sin livsstil, hvis man havner i den uheldige situation, hvor man mister sin erhvervsevne. Hvis en medarbejder mister sin erhvervsevne, kan en tab af erhvervsevneforsikring skabe en økonomisk tryghed, hvorfor denne forsikring formentlig er en af de mest fornuftige investeringer, som I kan foretage på vegne af jeres medarbejdere.

Medarbejdernes løn er betinget af den arbejdsindsats, som de yder overfor jer som arbejdsgiver. Hvis en medarbejder mister sin arbejdsevne i en periode, kan dette få betydning for ansættelsesforholdet – specielt hvis I ikke har tegnet en forsikring, der tilgodeser alle parter. En tab af erhvervsevneforsikring sikrer, at der udbetales en refusion til jer som arbejdsgiver, så længe medarbejderen er sygemeldt under ansættelse. Det kan være medvirkende til, at I ikke er nødt til at opsige kerne-medarbejdere, der bliver langtidssygemeldte. For jer som arbejdsgiver er det samtidigt muligt at ansætte en medarbejder i et sygevikariat. Herved bidrager en firmapensionsordning til, at både I som virksomhed og jeres medarbejdere er økonomisk sikrede ved langvarig sygdom. Ved at tegne en tab af erhvervsevneforsikring til jeres medarbejdere, er I med til at sikre, at deres privatøkonomi i mindre grad forstyrres, hvorfor konsekvenserne ved en sygemelding får mindre betydning for medarbejdernes husstand. På denne måde kan I som arbejdsgiver være med til at sikre familiens indtægtsgrundlag og mindske risikoen for økonomiske udfordringer ved den enkelte.

Skal vi give dig et uforpligtende tilbud?

Udfyld formularen, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder.

Overvejer du at blive kunde?

Kontakt vores rådgivere for en uforpligtende snak om pension.

Ring 89 93 41 00
Skriv til [email protected]

Lars Bartholomæussen

Læs nogle af vores andre nyheder