Ændringer i overenskomster og pensionsbidrag 2023

25. April 2023

Er i omfattet af eller følger en overenskomst?


Hvis I som virksomhed er omfattet af eller følger en overenskomst, bør I læse med nedenfor. Her har vi udarbejdet et overblik over, hvad de afsluttet overenskomstforhandlinger betyder for arbejdsgivers og medarbejderes pensionsindbetaling fremadrettet. Ændringerne af pensionsbidragene træder i kraft pr. 1. juni 2023 eller 1. juli 2023 alt efter overenskomstområde. Det er vigtigt, at I her ændrer pensionssatserne i jeres lønsystem.

DI – Industrien

På industriområdet er der i aftalen mellem Dansk Industri og CO-industri besluttet, at arbejdsgivers pensionsbidrag ændres til 10 procent, mens medarbejderbidraget ændres til 2 procent. Den samlede pensionsindbetaling er derfor i alt 12,0 procent.

HK – Detailhandlen butik

På detailområdet er der i aftalen mellem HK Handel og Dansk Erhverv besluttet, at arbejdsgivers pensionsbidrag ændres til 9,7 procent, mens medarbejderbidraget ændres til 1,8 procent. Den samlede pensionsindbetaling er derfor i alt 11,5 procent.

Transport

På transportområdet er der i aftalen mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og 3F Transportgruppen besluttet, at arbejdsgivers pensionsbidrag ændres til 10 procent, mens medarbejderbidraget ændres til 2 procent. Den samlede pensionsindbetaling er derfor i alt 12,0 procent.

Mejerierne

På mejeriområdet er der i aftalen mellem 3F, NNF og arbejdsgiverne i Mejeribrugets Arbejdsgiverforening besluttet, at arbejdsgivers pensionsbidrag ændres til 10,66 procent, mens medarbejderbidraget ændres til 2,33 procent. Den samlede pensionsindbetaling er derfor i alt 12,99 procent.

Servicefagene

På funktionærområdet for handel, viden og service er der i aftalen mellem HK/Privat og Dansk Erhverv besluttet, at arbejdsgivers pensionsbidrag ændres til 10 procent, mens medarbejderbidraget ændres til 2 procent. Den samlede pensionsindbetaling er derfor i alt 12,0 procent.

Byggeriet

På byggeriområdet er der i aftalen mellem Dansk Industri og 3F Byggegruppen besluttet, at arbejdsgivers pensionsbidrag ændres til 10 procent, mens medarbejderbidraget ændres til 2 procent. Den samlede pensionsindbetaling er derfor i alt 12,0 procent.

Godstransport

På godstransportområdet er der i aftalen mellem Dansk Industri og 3F Transport besluttet, at arbejdsgivers pensionsbidrag ændres til 10 procent, mens medarbejderbidraget ændres til 2 procent. Den samlede pensionsindbetaling er derfor i alt 12,0 procent.

Skal vi give dig et uforpligtende tilbud?

Udfyld formularen, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder.

Overvejer du at blive kunde?

Kontakt vores rådgivere for en uforpligtende snak om pension.

Ring 89 93 41 00
Skriv til [email protected]

Lars Bartholomæussen

Læs nogle af vores andre nyheder