AP Pension skiller sig positivt ud i forhold til afkastet i første halvdel af 2023

29. September 2023

Positiv start

Årets første halvår er startet positivt med flotte afkast primært drevet af de risikofyldte aktiver med kvalitetsaktier og vækstaktier i front. En stor del af de flotte stigninger for globale aktier kan tilskrives syv amerikanske aktier: Apple, Microsoft og Nvidia (teknologi), Amazon og Tesla (forbrugsvarer), Alphabet og Meta Platforms (kommunikationstjenester).

Hvis de kommercielle pensionsselskaber sammenlignes, er der dog stor forskel på, hvordan de præsterer i forhold til afkastet i den første halvdel af 2023. Vores samarbejdspartnere AP Pension præsterer rigtig godt. AP Pension ligger i toppen i sammenligningen af de kommercielle pensionsselskabers afkast i den første halvdel af 2023, hvorimod Velliv indtager en bundplacering. AP Pensions flotte afkastpræstation er vi naturligvis meget glad for på vores kunders vegne. Vores tilfredshed bunder særligt i, at denne præstation ikke står alene, men derimod tegner et retvisende billede for den historiske udvikling, hvor AP Pension har udmærket sig positivt og leveret flotte afkast over en tiårig periode. Dette er vi naturligvis særligt tilfredse med, da en pensionsopsparing er en langsigtet investering, hvorfor afkastene i et enkelt år ikke kan stå alene.

Afkastudviklingen i 2023
AP Pension kommer ud med et afkast på 9,2 procent på deres aktiv forvaltede fond AP Active. Modsat var Velliv placeret med deres aktiv forvaltede fond Velliv Aktiv, som kom ud af første halvår med et afkast på 4,96 procent. Dette er for kunder med en middel risiko og 20 år til pension. Hvis vi kigger på det generelle afkast, som AP Pension har præsteret i første halvdel af 2023, ligger det på et rigtig flot niveau omkring 6-9 procent afhængig af valget af investering og risiko.

Investeringsekspert Nikolaj Holdt Mikkelsen fremhæver i artiklen trykt af nyhedsmediet FINANS de store forskelle i de kommercielle pensionsselskabers afkast, hvor særligt Vellivs afkast fremhæves, da selskabet hellere ikke præsterede godt sidste år. Nikolaj Holdt Mikkelsen tilføjer dog, at det er en svær opgave at forvalte kundernes penge i denne tid, hvilket skyldes, at udviklingen på finansmarkederne og økonomien er svær at forudsige. Mange har frygtet en recession, som ikke har indtruffet. Dette har medført, at de selskaber, som har valgt en forsigtig investeringsstrategi, er kommet til korte.

Hvis du er interesseret i at læse mere om udviklingen i markederne, tendenserne og pensionsselskabernes performance i første halvår af 2023 så skriv til os via nedenstående kontaktformular.

Skal vi give dig et uforpligtende tilbud?

Udfyld formularen, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder.

Overvejer du at blive kunde?

Kontakt vores rådgivere for en uforpligtende snak om pension.

Ring 89 93 41 00
Skriv til [email protected]

Lars Bartholomæussen

Læs nogle af vores andre nyheder