NORTH bliver en del af den globale forsikringskoncern Howden

14. December 2023

Polaris har indgået aftale om at sælge NORTH til den globale forsikringskoncern Howden. NORTH blev etableret i april 2021 og er Danmarks første uvildige rådgivningshus inden for erhvervsforsikring, firmapension, financial procurement og realkredit.

NORTH har udviklet sig hastigt gennem organisk vækst og i alt 24 opkøb af rådgivningsvirksomheder, som er integreret for at udvide udbuddet og styrke værdiskabelsen for kunderne. Med det seneste opkøb af Bankbrokers’ skandinaviske forretning har NORTH påbegyndt internationaliseringen af virksomheden for i højere grad at dække kundernes behov for finansielle aftaler på tværs af landegrænser. NORTH har dermed indfriet den oprindelige ambition om at skabe et stærkt og unikt rådgivningshus, der både bidrager til konsolideringen og udviklingen af det danske marked og er stærkt positioneret til at udvide til øvrige nordiske markeder under nyt ejerskab.

I et tæt partnerskab med Polaris og med stor hjælp fra bestyrelsen er vi stolte over at have samlet en gruppe af selvstændige og enestående dygtige rådgivere i én unik rådgivningsvirksomhed i rivende udvikling og med store ambitioner for fremtiden. Vi har repræsenteret Howden i Danmark og kender dem som de dygtigste og mest progressive aktører på den internationale scene med en stærk ansvarsfølelse og et fælles tankesæt som ægte ejerledere. Både forretningsmæssigt og kulturelt er Howden det perfekte match for NORTH og den helt rigtige forsikringskoncern til at tage os til det næste niveau med deres internationale udsyn og fokus på at skabe ekstra værdi til kunderne,” siger Lars Gundorph, Group CEO, NORTH.

NORTH har i dag 260 medarbejdere, der brænder for at sætte nye standarder for finansiel rådgivning og skabe tryghed i virksomhedernes beslutninger gennem 360-graders risikorådgivning og udbredt anvendelse af digitale værktøjer. NORTH tilbyder rådgivning til private og offentlige virksomheder enten som uvildig mægler eller via en omkostningseffektiv agenturmodel baseret på brancheaftaler, som sikrer mindre virksomheder gode aftaler til attraktive priser.

NORTH har på kort tid udviklet sig til et stærkt og unikt rådgivningshus efter en utrættelig indsats af alle personer i NORTH-organisationen, der sammen har skabt et nybrud i det danske marked for specialiseret finansiel rådgivning. I Polaris har vi trukket på vores brancheindsigt og omfattende erfaring med udvikling af partnerskaber, der skaber nye muligheder og værdi for kunderne – og vi glæder os over at have bidraget til etableringen af en klar markedsleder, som nu får perfekte rammer for videre udvikling med Howden,” siger Rune Lillie Gornitzka, partner, Polaris.

Howden er en førende global forsikringskoncern med aktiviteter i flere end 50 lande og 15.000 medarbejdere, der håndterer årlige præmieindbetalinger på USD 35 mia. Siden etableringen i 1994 har Howden lagt vægt på medejerskab, og medarbejderne udgør fortsat virksomhedens største aktionærgruppe.

Jeg er begejstret for at kunne byde NORTH velkommen til Howden-familien. Dette partnerskab står som et bevis på styrken i vores kulturelle samhørighed og ledelsens stærke ønske om at slutte sig til vores virksomhed. Sammen vil vi fortsætte med at udvide forretningen, der med tiden vil inkludere reassurance og andre specialområder, samtidig med at vi accelererer den imponerende vækst, virksomheden hidtil har oplevet. Dette er vores største erhvervelse på det kontinentale Europa efter Assiteca i Italien, og det viser ikke kun omfanget af vores ambition, men også størrelsen af den mulighed, som Howden Group tilbyder de rette virksomheder med den rette kultur,” siger Luigi Sturani, CEO Europe, Howden Europe.

Ejerskiftet medfører ingen ændringer i NORTHs organisation, ledelse, brand eller eksisterende kundeforhold og -vilkår. I forbindelse med transaktionen bliver flere NORTH-aktionærer medejere af Howden-koncernen. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

Skal vi give dig et uforpligtende tilbud?

Udfyld formularen, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder.

Overvejer du at blive kunde?

Kontakt vores rådgivere for en uforpligtende snak om pension.

Ring 89 93 41 00
Skriv til [email protected]

Lars Bartholomæussen

Læs nogle af vores andre nyheder